Smerter efter fødsel: Behandling og forklaring - Osteopatisk behandling i Helsingør, Hillerød og Humlebæk

Mange oplever smerter efter en fødsel, både kejsersnit og vaginal fødsel. I dette indlæg vil vi komme ind på flere af årsagerne samt hvad du selv kan gøre for at afhjælpe smerterne.

Smerter efter graviditet og efterfødselssmerter - Osteopatisk behandling i Helsingør, Hillerød og Humlebæk

Efter en fødsel gennemgår kvindekroppen en betydelig transformation og tilpasning, hvilket kan medføre en række smerter og ubehag. Som nybagt mor er det vigtigt at tage hånd om din krops velvære, så du kan nyde denne særlige tid med din baby. Osteopatisk behandling kan være en effektiv og mild behandling til at lindre efterfødsels smerter og fremme kroppens helingsproces.

Hvorfor oplever kvinder smerter efter fødsel?

Fødsel er en fysisk krævende proces, der kan lægge stort pres på forskellige dele af kroppen. Mange oplever derfor efterfødselssmerter, især bækkenet, rygsøjlen, bækkenbunden og mavemusklerne er særligt udsatte områder. Om en fødsel tager lang tid, kort tid, er “hård og krævende” eller “går hurtigt” er ikke relevant. For alle fødsler er individuele, kan give smerter eller gener og det du oplever er reelt.

 • Lænde- eller bækkensmerter

 • Smerter i hofte, knæ eller fødderne

 • Nakke- og skuldersmerter

 • Hovedpine eller spændinger i kraniet

 • Smerter i bækkenbundens muskulatur eller bækkenregionen

 • Hævet fødder eller ben

 • Inkontinens (urin eller afføring)

 • Træthed og udmattelse

 • Nedsat mobilitet og oplevelsen af stivhed i kroppen eller specifikke led

 • Søvnproblemer

 • Smerter ved samleje eller toilet besøg

Nogle af ovenstående symptomer kan ikke nødvendigvis afhjælpes med osteopatisk behandling alene. Vi arbejder derfor tæt sammen med Edith som er uddannet jordemoder og er en essentiel person på vores graviditets og efterfødsels team.

Link til Edith’s hjemmeside kan du finde her: https://www.jordemoderedithmihura.dk/

Hvilke symptomer og smerter kan jeg opleve efter en fødsel?

Vores osteopatiske team der til daglig arbejder med gravide og efterfødselssmerter i Helsingør, Hillerød og Humlebæk (Nordsjælland) har sammensat en liste over de symptomer, som de hyppigst høre fra kvinderne. Det skal siges at listen ikke er “sandheden” eller komplet og du kan derfor sagtens opleve smerter eller gener efter din fødsel, som ikke står på listen her under.

Hvordan kan osteopati i Helsingør, Humlebæk og Hillerød hjælpe på efterfødselssmerter?

Osteopati er en helhedsorienteret behandlingsform, der fokuserer på at genoprette balance og funktion i kroppens muskler, led og bindevæv. Osteopatisk behandling hos SpecHealth i Helsingør, Hillerød og Humlebæk fokuserer på at finde årsagen til dine smerter. Dette kan eksempelvis være ubalancer omkring bækkenet eller lænderyggen efter en hård og lang fødsel, det kan være ledbånd der har fået et strain eller noget helt andet.

Det vigtige er, at den osteopatiske behandling har fokus på årsagerne og ikke kun symptomerne.

Hvilke teknikker anvender en osteopat hos SpecHealth?

Hos SpecHealth anvender vi osteopatiske og fysioterapeutiske teknikker med god effekt. Vores behandlinger er milde og i dit tempo. Teknikker som mobiliseringer, muskel-energi-teknikker, cranio-sakral osteopati samt træning og rådgivning er alle en del af vores daglige værktøjskasse.

Interne osteopatiske teknikker udføres ikke hos Spechealth

Vi vil gerne gøre opmærksom på, at der IKKE udføres nogle former for interne teknikker under behandling af gravide eller andre klienter hos SpecHealth. Såfremt dette er teknikker der skal udføres henviser vi til vores dygtige osteopatiske kollegaer hos https://qklinik.dk/

Hvorfor anvende osteopatisk behandling til efterfødselssmerter ?

Mange kvinder oplever lindring allerede samme dag, efter den osteopatiske behandling til efterfødselssmerterne. Du vil få nogle specifikke øvelser med hjem fra din osteopat, som er med til at understøtte behandlingen så du der hjemme kan forsætte med at blive stærkere og mere smertefri.

Fordele ved osteopatisk behandling efter fødsel:
 1. Lindring af smerter: Osteopater kan målrettet behandle områder, der er påvirket af fødselsstress, såsom lænd og bækken, og derved reducere smerter og ubehag.

 2. Forbedret mobilitet: Behandling kan hjælpe med at genoprette normal bevægelse i led og muskler, hvilket gør det lettere at tage sig af din baby og deltage i daglige aktiviteter.

 3. Støtte til bækkenbunden: Mange kvinder oplever bækkenbundsproblemer efter fødslen. Osteopatisk behandling kan styrke og stabilisere bækkenområdet.

 4. Årsagsbehandling: En osteopatisk behandling er målrettet behandlingen af årsagen til dine smerter efter fødsel, ikke kun symptomerne.

Din første osteopatiske konsultation hos SpecHealth i Helsingør, Hillerød og Humlebæk.

Ved din første konsultation for efterfødselssmerter, vil osteopaten foretage en grundig vurdering af din krops tilstand, inklusive din medicinske historie og specifikke symptomer. Behandlingen tilpasses individuelt for at imødekomme dine unikke behov og mål.

Online Booking

/ Altid åbent

Få hjælp til dine smerter og få livsglæden tilbage

Behandlere med mange års erfaring

Behandlere med mange års erfaring

Fokus på tryghed og forståelse

Fokus på tryghed og forståelse

Genfinde livskvaliteten

Genfinde livskvaliteten

Alle behandlere er aut. osteopater eller studerende

Alle behandlere er aut. osteopater eller studerende

Specialister i din sundhed

Mød vores dygtige
team af behandlere

Specialister i din sundhed

Mød vores dygtige
team af behandlere