Reflux hos babyer - Mild og effektiv behandling

Reflux hos babyer henviser til tilbageløb af mavesyre og mad fra maven op i spiserøret, hvilket kan forårsage symptomer som gråd, irritation og hyppig amning.

Reflux hos babyer - Baby osteopati

Reflux hos spædbørn er en udfordrende tilstand, der kan have en stor påvirkning af både barnet og forældrene. Reflux opdeles i to kategorier, silent reflux og reflux.

Ved silent reflux er der ikke synligt gylp eller mavesyre der kommer retur men dit barn har “sure opstød” hvor mælk og mavesyre kommer fra maven op igennem spiserøret og kan irriterer.

Ved reflux opleves de samme symptomer som ved silent reflux men her ses der synlig gylp eller mavesyre som kommer retur. Dette er ofte ret frekvent og sker i forbindelse eller i timerne efter amning.

Årsager til reflux

Årsagerne til reflux kan være utrolig mange. Da kroppen fungerer som en helhed, kan årsagen til netop reflux hos dit barn skyldes én ting, hvor det hos et andet barn kan være noget helt andet. Spændinger i maven, brystryggen, favorit rotation af nakken, oppustethed samt dysfunktioner i bækken eller nakken kan alle påvirke dit barn og resulterer i reflux.

Ligeleds kan fødevareallergier, intolerence, koffein og medicin der kommer ned i dit barns mave via mælken alle give giner og forårsage reflux.

Hvordan tester vi som baby osteopater for reflux ?

For at finde årsagen til hvorfor dit barn har reflux starter baby osteopaten med en grundig indledende samtale. Det er vigtigt at få en idé om både dig, dit barn og hele graviditet og fødselsforløbet. Herunder er vi kommet med nogle af de teknikker og undersøgelser som vi bruger, for bedst muligt at kunne hjælpe dit barn af med reflux

  1. Palpation og muskulær vurdering

  2. Vi anvender palpationsteknikker til at evaluere muskeltonen i mave-tarmsystemet og identificere eventuelle spændinger eller dysfunktioner, der kan bidrage til reflux.


  3. Mobilitet af spiserøret, maven og andre oranger

  4. Ved at vurdere bevægeligheden af spiserøret, maven og de omkringliggende organer kan man få en idé omkring begrænset bevægelse af organet i sig selv samt sammenspillet imellem organerne, der kan påvirke fordøjelsesprocessen og bidrage til tilbagestrømningen af syre.

Mobilitet af muskler og led

Ved reflux opstår der ofte restriktioner i brystryggen, ribben, brystbenet og nakken. Dette kan påvirke at dit barn ikke ønsker at ligge på maven eller vende sig over den ene side. Ved at vurdere bevægeligheden af ryggen, ribben og brystbenet i alle retninger kan man få en indikation omkring eventuelle dysfunktioner.

Cranio-sakrale system

Ubalancer i nervesystemet, et skævt kranie eller overstimulering kan ligeledes være medfaktorer til reflux. Vores mave-tarm system fungerer bedst når kroppens neversystem er i balance. Derfor kan ubalancer heri være med til at forværre eller skabe reflux.

Osteopati til behandling af reflux

Osteopatiske teknikker til babyer med reflux kan være enormt effektivt. Babyosteopati er en mild og rolig behandlingsform som skaber balance i barnets krop og arbejder med årsagen til reflux.

  1. Blid mobilisering og stræk

  2. Osteopatiske teknikker såsom blid mobilisering og stræk kan anvendes til at afhjælpe biomekaniske dysfunktioner i kroppen, lindre spændinger og genoprette den normale biomekanik.


  3. Kraniosakral osteopat

  4. Denne form for osteopatisk behandling fokuserer på at genoprette balance i det kraniosakrale system, hvilket kan have indvirkning på funktionen af nervesystemet og fordøjelsessystemet. Teknikkerne er milde og ofte utrolig behagelige for dit barn.


  5. Rådgivning om amning, søvn, stimulering og øvelser

  6. Vi giver ofte råd til at optimerer amning, søvn og sikre at du og dit barn kan få øvelser med hjem, så i hurtigst muligt kan komme af med reflux.

Konklusion

Som udgangspunkt skal man ikke være bange for reflux, da årsagerne ofte skylde ubalancer i kroppens systemer. Dette kan ofte behandles med milde og rolige teknikker som babyosteopaten anvender, som er legende og behagelige for dit barn. Hvis du er i tvivl om hvorvidt dit barn har reflux, vil vi altid anbefale at søge en osteopat med erfaring indenfor behandling af babyer.

Ligeledes kan det være en god idé at kontakte egen læge, hvis du føler dig utryg eller nervøs.


Online Booking

/ Altid åbent

Få hjælp til dine smerter og få livsglæden tilbage

Behandlere med mange års erfaring

Behandlere med mange års erfaring

Fokus på tryghed og forståelse

Fokus på tryghed og forståelse

Genfinde livskvaliteten

Genfinde livskvaliteten

Alle behandlere er aut. osteopater eller studerende

Alle behandlere er aut. osteopater eller studerende

Specialister i din sundhed

Mød vores dygtige
team af behandlere

Specialister i din sundhed

Mød vores dygtige
team af behandlere