Osteopati - Behandling af årsagen

Hvad er osteopati og er det noget for dig?

Hvad er osteopati?

Osteopati er en holistisk tilgang til sundhed og velvære, der fokuserer på kroppens naturlige evne til at helbrede sig selv. Gennem blide, manuelle teknikker og en dyb forståelse af kroppens struktur og funktion sigter osteopati mod at genoprette balance, lindre smerte og forbedre funktionen af muskler, led og organer. I denne artikel vil vi udforske, hvad osteopati er, og hvordan det kan hjælpe med en række forskellige lidelser og tilstande.

Vi tilbyder osteopati i Helsingør, Humlebæk og Hillerød.

3 grundlæggende principper indenfor osteopati

Osteopati er baseret på flere grundlæggende principper, herunder:

 1. Kroppen som en enhed

  Osteopater betragter kroppen som en integreret enhed, hvor alle systemer arbejder sammen for at opretholde sundhed og velvære. Kroppen skal derfor undersøges og behandles som en helhed. Dette betyder at årsagen til dine skuldersmerter sagtens kan være oppustethed, mavesmerter eller måske årsagen til hvorfor du altid slår højre knæ når du løber, skyldes en ubalance omkring venstre hofte.


 2. Struktur og funktion

  Osteopati anerkender det tætte forhold mellem kroppens struktur og dens funktion. Enhver ændring i kroppens struktur kan påvirke dens funktion og omvendt. Hvis en muskel er for spændt trækker den i de knogler som den sidder fast på og kan skabe en ubalance. Dette kan også ske ved alle andre strukturer. En ubalance eller kompensation skaber anderledes fysiologisk påvirkning og kan senere skabe problemer.


 3. Kroppen som en selvhelene og selvregulerende mekanisme

  Osteopati tror på kroppens evne til at helbrede sig selv, når den er i balance og fri for restriktioner og smerter. Hos SpecHealth ønsker vi at hjælpe kroppen til selv at skabe heling og regulerer sin egen mekanisme. Derfor ser vi ofte kun vores klienter 1 x om ugen og ofte med 2 ugers mellemrum imellem tiderne. Kroppen kan ofte klare utrolig meget selv, hvis den får den rigtige hjælp.


Hvad ser vi oftest på klinikkerne i Helsingør, Humlebæk eller Hillerød?

Osteopati kan være gavnligt for en række forskellige lidelser og tilstande, herunder:

Ryg- og nakkesmerter:

Smerter i muskler og led kan være invaliderende og begrænse ens evne til at udføre daglige aktiviteter og nyde livet fuldt ud. Osteopati tilbyder en effektiv tilgang til smertelindring ved at adressere de underliggende årsager til smerten og genoprette normal funktion i muskler, led og andre væv

Symptomer vi ofte møder på klinikken

 • Smerter i nakken eller ryggen

 • Smerter efter at have siddet i længere tid

 • Problemer med at rejse sig fra eks. Sofa eller stol

 • Smerter ved ryg- eller sideliggende som skaber problemer i forbindelse med søvnen

 • Hold i ryg, lænd eller nakke

 • Udstråling til arme eller ben

Ved hjælp af blide, manuelle teknikker fokuserer osteopati på at lindre muskelspændinger, forbedre mobiliteten i leddene og afhjælpe eventuelle ubalancer i kroppen. Dette kan bidrage til at reducere smerteniveauet, forbedre bevægelsesområdet og genoprette normal funktion i de berørte områder. Ved at tage en helhedsorienteret tilgang til smertelindring fokuserer osteopati ikke kun på at lindre symptomerne, men også på at behandle årsagerne til smerten. Dette kan bidrage til at opnå langvarig smertelindring og forbedret funktion i muskler og led, hvilket resulterer i øget mobilitet og øget livskvalitet for dem, der lider af smerter i muskler og led.

Sportsskader

Uanset hvilken sport du dyrker, kan skader opstå som følge af gentagne bevægelser, overbelastning eller pludselige traumer. Osteopati tilbyder en effektiv tilgang til behandling og rehabilitering af sportsskader ved at fremskynde helingsprocessen, reducere inflammation og genoprette normal funktion. Sportsgrene som eks. fodbold, håndbold og løb er alle krævende aktiviteter, der udsætter kroppen for forskellige typer belastninger. Disse sportsgrene kan medføre en øget risiko for skader på muskler, led og andre væv i kroppen, hvilket kan resultere i smerte, nedsat bevægelighed og funktionsnedsættelse. Gennem en omfattende evaluering af skadens omfang og de underliggende faktorer, der har bidraget til skaden, kan en osteopat udvikle en skræddersyet behandlingsplan for at fremme heling og smertereduktion.

Fordøjelsesproblemer

Fordøjelsesproblemer såsom irritabel tyktarm, fordøjelsesbesvær og halsbrand kan være yderst ubehagelige og påvirke ens livskvalitet betydeligt. Gennem blide, manuelle teknikker fokuserer osteopati på at forbedre funktionen af fordøjelsessystemet ved at lindre spændinger og forbedre mobiliteten i mave-tarmkanalen.

Ved at arbejde med at lindre spændinger i kroppen og fremme kroppens naturlige heling kan osteopati hjælpe med at reducere det autonome nervesystems overaktivering, hvilket kan bidrage til at forbedre fordøjelsesfunktionen. Ved at tage en helhedsorienteret tilgang til behandling af fordøjelsesproblemer kan osteopati hjælpe med at genoprette balance i kroppen og forbedre fordøjelsessystemets funktion, hvilket resulterer i lindring af symptomer og forbedret livskvalitet for dem, der lider af disse problemer.

Dette kan bidrage til at reducere symptomer som:

 • Oppustethed

 • Mavesmerter

 • Diarré

 • Forstoppelse

 • IBS


Stress og kroppen i en stresset-tilstand

Stress er en uundgåelig del af moderne liv, og hvis den ikke håndteres korrekt, kan den have alvorlige konsekvenser for både fysisk og mental sundhed. Osteopati tilbyder en holistisk tilgang til håndtering af stress symptomer ved at adressere de fysiske og mentale årsager til stress og fremme afslapning og velvære.

Symptomer som vi har kunne afhjælpe folk med:

 • Hovedpine

 • Søvnproblemer - som at falde i søvn eller vågne meget frekvent

 • Tankemylder

 • Følelsen af ikke at kunne “komme op i det næste gear” fordi kroppen mangler energi

 • Manglende energi

 • Koncentrationsbesvær

Gennem blide, manuelle teknikker fokuserer osteopati på at lindre spændinger i kroppen, især i musklerne, ledene og det kranio-sakrale system. Dette kan bidrage til at reducere den fysiske belastning, som stress ofte medfører, og fremme afslapning og ro i kroppen.

Ved at reducere aktiviteten i det sympatiske nervesystem, der er ansvarlig for kamp-eller-flugt responset, og fremme aktiviteten i det parasympatiske nervesystem, der er ansvarlig for hvile-og-fordøjelse responsen, kan osteopati hjælpe med at bringe kroppen i en tilstand af afslapning og hvile.

Dertil arbejder vi tæt sammen med flere psykologer så vi bedst muligt kan hjælpe dig.

Online Booking

/ Altid åbent

Få hjælp til dine smerter og få livsglæden tilbage

Behandlere med mange års erfaring

Behandlere med mange års erfaring

Fokus på tryghed og forståelse

Fokus på tryghed og forståelse

Genfinde livskvaliteten

Genfinde livskvaliteten

Alle behandlere er aut. osteopater eller studerende

Alle behandlere er aut. osteopater eller studerende

Specialister i din sundhed

Mød vores dygtige
team af behandlere

Specialister i din sundhed

Mød vores dygtige
team af behandlere