Velkommen til specialklinikken for kejsersnit

Hos SpecHealth møder vi dagligt kvinder med smerter i lænden, hovedpine, maveproblemer, forstoppelse, bækkenbundssmerter og meget andet. En ting som mange af disse kvinder har tilfældes, er kejsersnittet. Man har i mange år troet at årsagen til smerterne i lænden og ryggen efter et kejsersnit, var det lille hul som rygmarvsbedøvelsen efterlod. Men hvad hvis smerterne skyldes det store ar, som efterlades når man får en kejsersnit?

Vi har i flere år haft utrolig stor succes med, at behandle kvinder med en masse forskellige symptomer, men med udgangspunktet i kejsersnitaret.
Dette har ført til at teamet blandt andet har holdt flere oplæg og foredrag om netop kejsersnit samt hvordan dette kan påvirke

Hvilke gener og smerter kan opleves efter et kejsersnit?

Mange oplever ubehag omkring arret, smerter i ryggen og lænden, hovedpine, mavesmerter, forstoppelse/diarré eller oppustethed. Dette kan skyldes mange ting og mange forskellige årsager. Én af tingene er arvævet i sig selv. Efter en operation, som eksempelvis kejsersnit, skabes der arvæv. Dette arvæv kan skabe et øget træk i det omkringliggende væv, som kan nedsætte bevægelsen og hermed give restriktioner og problemer med, eksempelvis at rette sig ud eller strække benet bagud. Ligeledes kan der opstå adhærencer, som er nedsat bevægelse imellem de forskellige organer og deres omkringliggende hinder og bindevæv. Dette kan således skabe en “ubalance” i nervesystemet, som kan resulterer i kompensationer for kroppen samt smerter på sigt.

Hvordan kan SpecHealth hjælpe?

Hos SpecHealth har vi god erfaring, med at behandle kvinder med smerter efter kejsersnit. Vi undersøger kroppen og alle dens systemer, for herefter at finde årsagen til netop dine smerter. Med blide og målrettet teknikker, kan restriktioner og irritation af nervesystemet påvirkes på en positiv måde. Dette kan efterfølgende føre til færre smerter og bedre bevægelse. Eksempelvis lavede Christian sit masterprojekt i osteopati, omkring lændesmerter og kejsersnit. Her fandt man god effekt af osteopatisk behandling, som gav færre lændesmerter for alle deltagerne i studiet.

Simone er ligeledes igang med sit masterprojekt omkring hvilke smerter, der typisk opstår efter kejsersnit.

 

Ønsker du at vide mere omkring kejsersnit?

Så kan du læse vores blogindlæg her

 

 

 

Hvem hos SpecHealth har speciale i smerter og problemstillinger efter kejsersnit ?

Christian Danø Møller

Aut. Osteopat D.O. MSc. M.D.O.

Specialer: Smerter i ryg, lænd, sportsskader, smerter efter kejsersnit og hårde fødsler samt ultralydsscanning.

Simone Glad

Osteopat studerende - 4. års og autoriseret fysioterapeut

Specialer: Sportsskader, knæ, fødder, lænd og ryg, smerter efter kejsersnit, spædbørn og børn i alle aldre

Bestil tid behandling efter kejsersnit HER